Enqvist Energirapport uke 49

9 desember 2021

Strømprisen for sist uke 48 endte på 160,58 øre/kWh som var en ny oppgang på 30,78 øre fra uke 47 som fikk en pris på 129,80 øre.

Enqvist Energirapport uke 49

Denne uke 48 startet på mandag med en snitt pris på 172,54 øre, som er ganske normalt med en høyere pris på en ny uke, men prisen faller i de fleste tilfellene utover i uken. Men nå er vi inne i en periode hvor prisene nærmer seg gamle rekorder. En kald værtype kan igjen trekker kraftkontraktene opp. Men vi ser nå at på kort sikt at noe mildere vær er ventet, så her gjelder det å følge temperaturene fra dag til dag.

Også når vi kommer inn i det nye året viser noen prognoser kaldere vær, mens andre prognoser viser en kraftpris på over 100 euro i Norden. Og i Tyskland er prisen ventet å bli dobbelt opp. Neste uke, uke 50, har tidligere blitt omsatt helt opp i 130 euro/MWh, men har siden falt tilbake til og stengte mandag på drøye 90 euro. Men nedgangen kan ha vært kortvarig ettersom det er varslet mer kaldt vær. Kontrakten har i dag, tirsdag, vært opp og snust rett under 100 euro igjen, og det samme gjelder for de to siste ukene av året.

til toppen

Newspaper

Nyheter

FAQ