Enqvist Energirapport uke 48

1 desember 2021

Sist uke 47 endte med en snittpris på 129,80 øre/kWh som er en mindre oppgang fra forrige uke 46 på 6,17 øre.

Enqvist Energirapport uke 48

November måned endte på 106,33 øre, mens dagens pris er fastsatt til 121,31 øre.

Helgeprisen på strøm ligger normalt betydelig under prisen i ukedagene. Det ble ikke tilfelle denne helgen, da det ble satt prisrekorder i hele landet. Sjokkprisen søndag er likevel for normalt å regne sammenlignet med prisen mandag. I hele landet er den gjennomsnittlige døgnprisen mandag over 2,5 kr/kWh. Mandag ettermiddag bør norske husholdninger med spotavtaler skru ned på det meste som bruker strøm og slukke de nytente julelysene. Prisen er uvanlig høy gjennom hele døgnet, men når nesten fantasipriser noen timer på ettermiddagen.

Det ser veldig kaldt ut neste uke. For Norden ligger temperaturen 5-6 grader under normalen hele uken. Det er varslet litt mer vind enn i dag, men ikke veldig mye, men kanskje litt mer fra onsdag. Det kommer til å bli dyrt, det er helt sikkert, men det er forventning om litt mildere vær og dermed også en liten nedgang i prisene igjen. Det viser et europeisk langtidsvarsel, EC 45-dagers varsel. Det er ventet et værtrendskifte fra uke 49. En gang i den uken tror de på mildere enn normalt, vestavær og ganske mye nedbør. Ifølge det varselet skulle det bli sånn ut desember. Jeg tror ikke det blir så «ille» som akkurat nå i hele desember, får vi håpe.

Nord Pool har beregnet systemprisen feil i tre uker. Den ekstremt høye systemprisen for lørdag på 232 øre/kWh er feil. Nord Pool har beregnet prisen feil helt siden 9 november, og regner nå på nytt.

til toppen

Newspaper

Nyheter

FAQ